Spelen

Al die mensen die zo gedreven zijn. Ze geven niet op tot ze hun doel bereikt hebben. Winnersmentaliteit. Je kan er alleen maar respect voor hebben.
Ik heb als een kind op en neer gesprongen toen ik zag hoe Kromowidjojo de estafette- dames naar zilver bracht. En ik vond het verschrikkelijk toen Dex Elmont nog kans op goud had en het volgende moment ook brons niet wist binnen te halen.
Nu op tv de zwemmers die strijden op een finale plek. Ga je toch een beetje van dromen. Hoe zou het zijn als ik…?? En wat zou ik dan doen? Met paarden heb ik helemaal niks, dus paardensport niet. Wintersport valt soewieso af, daar ben ik teveel tropenkindje voor. Turnen? Zwemmen? Nee. Dan krijg ik zo een V- figuur à la Inge de Bruijn. Nee dank je. Toch moeilijk, iets kiezen.
Ik zou wel eerst een sport meer dan drie maanden moeten volhouden. Ik ben zo niet sportief!
Mijn ouders hebben echt van alles geprobeerd. Aan hun heeft het niet gelegen. Zo heeft mijn zus jaren lang karate beoefend. Ze kwam tot en met de bruine band (op een na hoogste) totdat ze moest stoppen vanwege haar knieën. Ook ik heb op karate gezeten. Drie maanden. En badminton. Drie maanden. Ballet. Drie maanden. Dan maar iets muzikaals proberen: blokfluitles. Je raadt het al: drie maanden. Ook toen ik volwassen werd, hield ik het niet lang vol. Heel veel sportscholen van binnen gezien. Ik begin echt heel fanatiek. En dan na drie maanden…. Yoga precies hetzelfde. Twee jaar geleden ben ik met joggen begonnen. Dat houd ik wel vol. Misschien omdat ik het in mijn eigen tijd kan doen. En als ik een keer niet ga, stel ik alleen mezelf teleur en voel ik me niet zo een loser. Joggen is ook gratis: geen inschrijfgeld of jaarcontract. Gewoon gaan. Misschien dan sprinter worden op de Spelen.. ? Maar al dat getrain. Vaak wel 5 uur per dag! Alles wijkt voor de sport. Ach, ik blijf wel een sportieve supporter.

Dit bericht werd geplaatst in Other Issues. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s