Brownie met frambozen cheesecake

Zoetigheid. Je kunt me er wakker voor maken. Ik heb een moeder die vroeger de heerlijkste koeken maakte. Mijn zus en ik mochten dan altijd meehelpen. Al snel merkte ik dat ik het mixen haatte. In de jaren ’80 waren er alleen maar handmixers. Wellicht dat er ook staande mixers bestonden (ik ben niet echt bekend met de historie van de mixer), maar wij hadden het niet. En dat was best zwaar, als klein meisje mixen. Ik wist echter wat mijn beloning zou zijn: het beslag uit de kom likken. Nu durf ik dat trouwens niet meer met al die salmonella verhalen. Maar in de jaren ’80 had je behalve een gebrek aan staande mixers ook geen salmonella.

Ik ben nog niet zo bedreven in taarten of koeken bakken, maar vind het wel erg leuk om te doen. Mijn lievelings zelfgemaakte taart is de brownie frambozen cheesecake. Ik heb het recept ooit in een tijdschrift gelezen en ik moest het proberen. Ik heb het nu al een aantal keer gebakken en het wordt steeds beter. Het is alleen ontzettend snel op. Mocht je het willen proberen, hieronder het recept.
 
Brownies met frambozen cheesecake*
Ca. 15 stuks
200 g pure chocolade van goede kwaliteit
200 g ongezouten boter (kamertemperatuur)
400 g fijne kristalsuiker
5 eieren
110 g bloem, gezeefd
400 g verse roomkaas
1 vanillestokje
120 g frambozen (vers of diepvries)
Verwarm de oven voor op 170ºC. Vet een rechthoekige bakvorm van 20 x 30 cm in en bekleed met bakpapier.
Doe de chocolade in een kom en verwarm boven een pan met kokend water (het water mag de kom niet raken). Doe het vuur uit en laat de chocolade smelten. Laat iets afkoelen.
Klop de boter met 250 g van de suiker tot een luchtig mengsel en voeg één voor één 3 eieren toe (voeg pas het volgende ei toe als het vorige geheel is opgenomen). Roer de gesmolten chocolade erdoor en spatel de bloem er luchtig door. Schep driekwart van dit mengsel in de beklede bakvorm.
Klop in een andere kom de roomkaas met de rest van de suiker en eieren en de merg van het vanillestokje tot een glad mengsel en spreid dit uit op het chocolademengsel in de bakvorm.
Breng schepjes van het chocolademengsel aan op het roomkaasmengsel en werk dit er met een vork losjes door, zodat een marmerpatroon ontstaat. Druk de frambozen erin en bak 40 – 45 minuten in het midden van de oven.

Je voorkomt barsten door de taart te laten afkoelen in de oven (die je wel uitzet natuurlijk!). De textuur van de vulling wordt hierdoor extra romig. Zet de cheesecake daarna in de koelkast voor enkele uren.

Enjoy!

* Eventuele bijwerkingen als gewichtstoename en misselijkheid door overconsumeren zijn voor eigen risico. De blogger kan niet aansprakelijk worden gehouden.

Dit bericht werd geplaatst in Food. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s