Die(eet)!

Ik ben voor het eerst van mijn leven op dieet! Ik ben niet dik.. denk ik. Maar in de afgelopen tien jaar ben ik toch wel behoorlijk wat kilo’s zwaarder geworden. Toen ik vorige week mijn zwarte rok aan wilde doen en die strak bleek om mijn heupen, schrok ik me een hoedje! Niet alleen omdat ik het rokje slechts 1 keer gedragen had, maar omdat ik nooit last had van bredere heupen. Okay, ik heb sowieso liever bredere heupen dan een dikke buik, want daar had ik al last van. Maar nu had ik opeens (waarschijnlijk al langer, maar ineens was daar het besef!) een dikke buik en bredere heupen. Het werd dus echt tijd om iets te doen.
Wij (mijn geliefde en ik) hadden ons al sinds kort ingeschreven voor de sportschool. Dat viel me zwaar! Ik had namelijk zeker een half jaar niet meer met regelmaat gesport. Ik was sinds ongeveer twee jaar aan het joggen geslagen. De enige sport die ik ooit langer dan drie maanden deed. Maar het laatste half jaar jogde ik maar 1 keer per maand, amper dus. De sportschool viel dus echt tegen. Ik hield het cross- trainen wel een half uur vol, maar de volgende dag had ik me toch een spierpijn!
Maar alleen sporten vond ik niet genoeg. Nu is het zo dat mijn zus al een aantal maanden traint en op een speciaal soort dieet is waardoor ze al een aantal kilo’s is afgevallen. Vrijwel elke keer dat ik haar zag, vertelde ze hoeveel procent vet er dan weer af was. Opmerkelijk genoeg zei ze dat elke keer tussen een paar happen muffins of kaasplankjes door. Nou, geef mij ook maar zo een dieet. Wat mij echt over de streep trok was dat je je eten vooral in roomboter moest bakken! Dat houd ik wel vol hoor!
Ik ben nu ongeveer vier dagen bezig met dit dieet en ben elke dag wel over de scheef gegaan! Ik mag maar 2 x koolhydraten op een dag. De eerste week, zegt mijn zus, moet ik dit maar 1 x doen. En ontbijten met eiwitten. Dat wil zeggen: anderhalve hand ongezouten en ongeroosterde nootjes met 2 lepeltjes magere kwark en honing. En als je dat zat bent mag je 1 gekookt eitje met een tomaat! Lunch salade zonder brood. Avondeten mag ik maar 2 vuistjes (mijn vuistjes, niet die van mijn lief!) koolhydraten. Maar deze mag ik dan weer niet mengen met eiwitten als vlees of vis.  Ik moet 6 x per dag eten, maar dan wel kleine beetjes. Pfff… wat een gedoe zeg! Ik ben namelijk meer van 3 x per dag eten en dan heel veel! En tussendoor nog zoet! Dat kan variëren van chocolade(ijs) tot een glas cola (echte niet light). De afgelopen dagen ben ik elke dag echt voortvarend begonnen, maar als ik mijn avondeten moest hebben, ging ik de mist in. Ik ben zooo Surinaams! Ik hou zoooo van mijn bordje warm eten. En dan het liefst warme rijst met groenten en iets van vis of vlees. De afgelopen dagen had ik ook zooo een trek in bruine bonen met rijst… alles wat mijn zus verboden heeft!
Omdat ik nu al merk dat ik het niet volhoud, ben ik weer serieus begonnen met joggen. Toen ik het joggen een tijdje fanatiek deed, viel ik af zonder echt op mijn eten te hoeven letten. Nu maar hopen dat ik het meer dan 1 x per maand doe. Want op dieet zijn en dan een blog hebben waar ‘Food’  in de titel staat, klopt natuurlijk ook voor geen meter.

Dit bericht werd geplaatst in Other Issues. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s