Cake

Afgelopen maand was een zware maand met oud en nieuw zeer. Omdat ik me ellendig voelde, ging ik eten. Ik schepte ’s avonds teveel op, at teveel tussendoortjes en wou ook nog ijsjes of taart. Na vrijwel de meeste taarten van de Appie te hebben geproefd, was het tijd om  zelf eentje te bakken. Ik had geen zin in mijn chocolade/ brownie/ frambozen- cheesecake, maar  in een chocolade- taart. Ik had mijn zinnen gezet in de ‘old fashioned chocolate cake’ van Nigella Lawson (je weet wel, die Britse kok die zich onlangs door haar man liet mishandelen). Maar het Engelse recept vond ik te ingewikkeld, want ze zette een theelepel dubbelkoolzure soda in haar taart. In Nederland heel moeilijk te krijgen en ik wist niet precies wat ik in de plaats moest gebruiken. Ik probeerde nog een paar kookboeken, maar vond nergens een simpele recept voor een chocolade- taart. Vandaag keek ik naar een kookprogramma waar men een sponge- cake maakte. Ik had zo een zin in bakken, dus zocht ik naar het recept voor de exacte ingrediënten en maakte ik deze klassieke cake. Heel simpel, maar zoals mijn lief zei, alleen al voor de geur wil je het bakken!

Ingrediënten:
200 g bloem
1 theelepel bakpoeder
snufje zout
200 g suiker
200 g boter (zacht)
1 zakje vanillesuiker
4 eieren

Dit is het originele recept. Ik heb geen vanille- suiker in zakjes, maar een eigen suikerpot met al gebruikte vanille stokjes erin en ik heb de rasp van 1 citroen aan het mengsel toegevoegd.

Voorbereiding:
Vet een cake- vorm in en bestrooi met bloem of laat je vriend een bakblik met bakpapier bekleden :)). Verwarm de oven voor op 165 graden.

Bereidingswijze:
Klop de suiker, vanillesuiker en zachte boter met een mixer tot een glad geheel. Voeg de eieren 1 voor 1 toe en mix steeds goed door. Voeg de meel (inclusief bakpoeder en snufje zout) beetje voor beetje toe en mix goed door. Doe de citroenrasp erbij en mix nu het beslag met de mixer op de hoogste stand in ongeveer 3 minuten goed door. Het beslag moet glad en lichtgeel zijn.
Giet het mengsel in de cake- vorm. Bak de cake in het midden van de oven in ongeveer 50 minuten goudbruin en gaar. Steek een sate- prikker in het midden van de cake, komt deze er schoon uit, dan is de cake klaar. Laat 10 minuten in de vorm afkoelen, stort de cake op een schaal en laat verder afkoelen.

Maak een foto, stuur deze via what’s app naar je moeder en zus om ze te pesten.. Geniet ze!

Dit bericht werd geplaatst in Food. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s