The best ever..

Als je op google ‘the best ever brownie’ typt, kan het zomaar zijn dat je op een brownie recept van BBC Good Food stuit. Chocolade brownies met 3 soorten chocolade. Vooral het ‘3 soorten chocolade’ bracht mij ertoe dit recept uit te proberen.
Het is niet de eerste keer dat ik deze brownies maak. Al meer dan een jaar geleden heb ik het al uitgeprobeerd en het was meteen een hit. Ik had toen al de foto’s klaar om ze te posten, maar op de één of andere manier kwam het er maar niet van. Omdat ik de foto’s al gewist had en jullie het recept niet wou onthouden, moest ik, noodgedwongen, weer brownies maken voor nieuwe foto’s voor de blog. Een bijkomstigheid is dat ik ook verplicht ben om ze op te eten… Ach, de kilo’s, de kilo’s..

Dit heb je nodig:
185 gram ongezouten boter
185 gram pure chocolade
85 gram bloem
40 gram cacao poeder
50 gram witte chocolade
50 gram melkchocolade
3 grote eieren
275 gram rietsuiker

1 personal trainer om de extra kilo’s er weer af te halen

Dit moet je doen:
Verwarm de oven voor op 180 graden, heteluchtoven 160 graden Celsius.
Bedek een ondiepe bakblik, 20 cm doorsnede, met bakpapier.
Snijd de 185g ongezouten boter in blokjes. Breek de 185g pure chocolade in stukjes. Doe de boter en de chocolade bij elkaar in een kom en smelt deze au bain marie. Laat de chocolade afkoelen tot kamertemperatuur.
Zeef de 85g bloem en de 40g cacaopoeder boven een kom. Snijd de 50g witte en 50g melkchocolade in stukken.
Doe de eieren in een kom en voeg alle rietsuiker toe. Mix dit op de hoogste stand totdat het mengsel dik en romig is. Het heeft dan ongeveer dezelfde structuur als een milkshake. Dit duurt 3 tot 8 minuten, afhankelijk van je mixer.
Voeg het afgekoelde chocolademengsel bij het eiermengsel en spatel dit voorzichtig en rustig door elkaar, zodat het mengsel luchtig blijft. Het is goed door elkaar gemengd als het een egale, donkerbruine kleur heeft.
Houd de zeef boven dit donkerbruine eier/ chocolade mengsel en zeef de bloem en cacaopoeder er  nog een keer boven. Zo is de kans dat je klonters krijgt minimaal. Meng de poeder voorzichtig door het eier/ chocomengsel totdat het mengsel er smeuïg en kleverig uit ziet. Roer dan de gesneden witte- en melkchocolade erdoor en doe het geheel in het bakblik.
Bak 25 minuten. Als het beslag in het midden wiebelt, doe het dan nog 5 minuten in de oven.
Laat het geheel in het bakblik afkoelen. Bij het aansnijden is het handig als je het mes met warm water schoon houdt voor een netter resultaat. Verdeel de stukken brownie onder je familie/ vrienden en houd vooral het meeste voor jezelf. xx

Dit bericht werd geplaatst in Food. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s