Een heerlijk 2016 toegewenst!

Nog een gelukkig nieuw jaar namens mij en de mijnen!

Nu iedereen volgevreten is, begint het collectief lijnen en gezond eten tezamen met de gebruikelijke goede voornemens. In de reclamefolders geen aanbiedingen van gourmet schotels meer, maar verse groenten en fruit. Ook ik heb weer goede voornemens. Nou ja, eentje. Meer bewegen in de vorm van hardlopen. Nu maar hopen dat ik er echt aan begin en dat ik het volhoud. Ik heb sinds mijn zwangerschap niks meer gedaan, dus ik moet weer helemaal opnieuw opbouwen, maar dat geeft niet. Ook wel weer leuk. Even mijn schoenen zoeken en gaan.
Even weer over eten. Ik heb laatst een reclame voorbij zien komen van Hello Fresh. Voor diegene die dat niet kennen, het is een van oorsprong Duits bedrijf waar je als consument verse voedselpakketten compleet met recept kan bestellen, voor de hele week eten voor jezelf en/ of voor je gezin. Je hoeft daarvoor in principe niks te doen. Je schrijft je in, betaalt natuurlijk en je spreekt een leverdatum af en ze brengen je vers voedsel in huis. En jij kan dan elke avond een gerecht maken met alle producten en het recept erbij. Ik weet trouwens niet of het zo werkt, hoor. Ik heb dit van horen zeggen en heb uit pure nieuwsgierigheid naar de recepten op hun website gekeken. Enkele recepten zijn ‘Tortelloni met raapstelen en geitenkaas’, ‘Rode bietencurry’, maar ook ouderwetse ‘Gehaktballetjes met aardappelen en rode kool’.
Ik hoor er bijna alleen maar goede dingen over. Zo schijnt het goedkoper te zijn dan zelf boodschappen doen en koken, is alles biologisch, is het leuk om recepten uit te proberen, want je eet toch dingen die je anders niet zou eten en het schijnt ook gezond en lekker te zijn! Tja, als je een ontzettend druk leven hebt met kinderen, een baan en als je sociaal ook nog gezellig wilt zijn en daarnaast het liefst je uren wil besteden aan netflix dan in de supermarkt bedenken wat je je gezin nu weer zal voorschotelen, dan snap ik dat je liever zo’n ding doet. Trouwens, het is zo hip, dat zelfs de Allerhande en menig ander bedrijf aan die boxen doen.  Maar al word ik door HelloFresh bestookt met promotiemateriaal om gratis boxen te proberen, met kortingskaarten tussen mijn post, op straat door studenten aangesproken word, ik ga het gewoon nooit doen! Ik weet het, zeg nooit nooit, maar echt ik zie het mezelf echt niet doen! Ik ben zo verschrikkelijk wispelturig! Wat ik in de ochtend lust, wil ik in de middag echt niet meer eten. Weet je hoe vaak het is voorgekomen dat ik in de ochtend zeker weet dat ik voor het avondeten gebakken aardappelen met zalm lust, maar dat ik in de middag liever sushi wil ipv aardappelen en dat we in de avond toch maar chinees eten! Nee, ik zie het echt niet zitten dat een bedrijf voor mij beslist wat ik elke dag van de week eet. Ook al is het lekker, vers, biologisch en blablabla! En nu hebben ze ook nog Jaimie Oliver weten te strikken! Ja, met HelloFresh kan je nu elke avond Jaimie eten! Mensen, asjeblieft zeg! Daar word je toch ook moe van? Het is niet genoeg dat hij om de 2 minuten een andere kookboek uitbrengt, je van alles met Jaimie erop kan hebben in je keuken, van waterflessen tot pastamachine (!!), maar nu ook via een box Jaimie op je bord.
Meanwhile, heb ik het kookboek van Julia Child in huis gehaald, De kunst van het koken, boordevol Franse klassieke recepten. Okay, nog een voornemen voor het nieuwe jaar dan. Af en toe zo’ n recept uitproberen. Niks tortellini, tortelloni, maar boeuf bourguignon en cassoulet. En dan wanneer ik het wil eten, waarschijnlijk niet zo gezond en fresh, maar ontzettend vet en heerlijk!! 2016, kom maar op!
Dit bericht werd geplaatst in Other Issues. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s