Kip shoarma

Ik heb laatst weer een recept uitgeprobeerd. Dit keer van Nigella Lawson. Het is haar versie van een kip shoarma. Het is niet de eerste keer dat ik een recept van haar probeer. Mijn pasta puttanesca komt ook van haar. Ook dit keer heeft ze me niet teleurgesteld. De kip is ongelofelijk makkelijk en erg lekker. Het wordt hier in huis zeker een ‘herhalingsrecept’.  Dit recept is overgenomen van de BBC Food website en is voor 6 personen:

Ingrediënten:

12 stuks kippendijen zonder bot en vel
2 citroenen
100 ml olijfolie
4 grote of 6 kleinere tenen knoflook, geraspt of geperst
2 droge of verse laurierblaadjes
2 theelepels paprika
2 theelepels gemalen komijn
1 theelepel gemalen koriander
1 theelepel gedroogde chili vlokken
1/4 theelepel kaneelpoeder
1/4 theelepel vers geraspte nootmuskaat
2 theelepels zeezout

Bereidingswijze:

Doe de kippendijen in een grote hersluitbare diepvrieszak. Het is de bedoeling dat je alle ingrediënten in de zak met kippendijen doet. Dus rasp de citroenen boven de zak, pers ook de sap van de citroenen boven de zak. Voeg de olijfolie en alle overige ingrediënten toe. Doe de zak dicht en masseer alle ingrediënten in de kip. Laat het voor minimaal 6 uur in de koelkast marineren, het liefst gedurende de nacht.
Verwarm de oven voor op 200C (hetelucht, anders 220C). Haal de kip uit de koelkast en laat het op kamertemperatuur komen. Doe de kip in een schaal en rooster voor ongeveer 30 minuten. Wel checken of ze gaar zijn, want rauwe kip wil je natuurlijk niet hebben.
Nigella serveert de kip op Turks brood met sla en een saus van tahini, yoghurt, knoflook, zout en granaatappelpitjes. Ik heb dit niet geprobeerd, ga ik nog wel een keer doen. Wij hebben de kip gewoon gegeten op een lekker broodje, met sla en knoflooksaus.

Het fijne aan dit recept is dat je verschillende porties kan maken, de zakjes in de vriezer kan doen en het een keer kan maken als je te druk bent om uitgebreid te koken. Het bereiden vergt amper tijd en je dondert het zo in de oven en in een mum van tijd zit je aan tafel.

Smakelijk!

Dit bericht werd geplaatst in Food. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s