Pollo alla cacciatore

Uit het boek The Food of The World. 450 classic recipes from around the world heb ik dit recept uitgeprobeerd. Het resultaat was heerlijk. We hebben ontzettend genoten van dit kipgerecht in jagersstijl.
Omdat mijn vriend bijna 20 jaar kok is geweest, hebben we veel kookboeken in huis. Sommige door mij aan hem cadeau gegeven, andere kocht hij zelf ter inspiratie voor de nieuwe menukaart in de keuken. Ik weet niet met welke reden dit boek in huis is, behalve dat er mooie plaatjes in staan, die je echt hongerig maken. Er staan klassieke recepten in die iedereen die een beetje van koken houdt wel een keer wil uitproberen. Gerechten als osso buco, bouef bourguignon of pollo alla diavola.

Kip cacciatore

(voor 4 personen)

Ingrediënten

3 eetlepels olijfolie
1 grote ui, gesnipperd
3 tenen knoflook, geperst
1 stengel bleekselderij, fijngesneden
150 g pancetta in blokjes
125 g champignons, in dikkere stukken gesneden
8 stukken kip (drumsticks, kippendijen)
90 ml droge vermout of droge witte wijn
2 x 400 g tomatenblokjes in blik
75 ml koud water
1/4 theelepel bruine suiker
1 takje oregano en 4/5 takjes om te garneren
1 takje rozemarijn
1 laurierblaadje

Bereidingswijze

Verwarm de helft van de olie in een grote braadpan. Voeg de uien, knoflook en bleekselderij toe, roer af en toe op laag vuur voor 6-8 minuten tot de ui glazig is.
Voeg de pancetta en champignons toe, doe het vuur hoger en bak, af en toe roerend, voor 4-5 minuten. Haal het mengsel uit de pan en zet apart.
Voeg de rest van de olie toe en bak de kip om en om lichtbruin. Voeg zout en peper aan de kip toe terwijl de kip wordt gebruind. Als de kip bruin is, lepel teveel aan olie uit de pan. Voeg de vermout toe, doe het vuur hoger en laat koken tot het vocht bijna verdwenen is.
Voeg de tomaten, suiker, oregano, rozemarijn, laurierblad en 75 ml koud water toe. Breng aan de kook en voeg de pancetta/ champignons mengsel toe. Zet het deksel op de pan en sudder voor 20 minuten of tot de kip zacht is, maar nog niet van het bot valt.
Als de saus te dun is, haal dan de kip uit de pan, doe het vuur hoog en kook het vocht in totdat de saus dikker is. Gooi de takjes kruiden weg, voeg naar eigen smaak zout en peper toe. Garneer met de rest van de oregano.

Dit is het recept zoals in het boek staat. Ik heb in plaats van pancetta, gewoon spek gebruikt. Ook heb ik gekozen voor 8 drumsticks, omdat ik geen kippendijen met bot vond. Ik kies namelijk altijd voor kip met bot, omdat het vlees dan malser blijft. Ook omdat ik Surinaams ben en de meeste Surinamers niet bang zijn voor bot en graten enzo. Anyway, in plaats van vermout heb ik droge witte wijn gebruikt.
De bereidingswijze is prima te volgen. Ik heb wel het takje rozemarijn al eerder weggehaald, omdat het al snel overheerste.
Dit Italiaans gerecht is prima met pasta te eten, maar kan ook met gekookte aardappeltjes, brood of rijst.
Enjoy! 🙂

Dit bericht werd geplaatst in Food. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s